Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Vallensbæk Kultur- & Borgerhus, Havet
Film

Olsen Banden 50 års jubilæum

30.04.19
Vi fejrer 50-året med filmforedrag ved bogaktuelle Christian Monggaard. Før foredraget ser vi sammen filmen ”Olsen Banden ser rødt”.

Filmene om Olsen Banden har en unik position i Danmark. De indtager både første-, anden- og tredjepladsen over de bedst sælgende danske biograffilm nogensinde. Den 11. oktober 1968 brød den småborgerlige forbrydertrio med Egon Olsen i spidsen for første gang ind i landets biografer og stjal biografgængernes hjerter. Fascinationen af og fornøjelsen ved

Olsen Banden er lige så stor i dag, som den var dengang, og filmene har stadig

sjove og skarpe ting at sige om Danmark og danskerne. På denne aften starter vi med at se ”Olsen Banden ser rødt” hvorefter Christian Monggaard fører os tilbage til begyndelsen, hvor Erik Balling og Henning Bahs udviklede filmserien og dens univers og figurer over en øl og en god frokost på en bistro i Paris. I løbet af foredraget fortæller han om de satiriske, samfundskritiske undertoner, kommer med en masse kuriositeter omkring filmene – ikke mindst hvad de tre bandemedlemmer oprindeligt skulle have heddet – og præsenterer hidtil ukendte manuskriptudkast.

Arrangementet er gratis, men book billet via. dette link.