Forfatter Birgithe Kosovic

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Vallensbæk Kultur- & Borgerhus, Havet
Target
For alle
Køb billet(ter)
Litteratur

Forfatterforedrag v/ Birgithe Kosovic

10.10.19
Forfatter Birgithe Kosovic fortæller denne aften om romanen ‘Den inderste fare’, som er et ægteskabsdrama og Danmarkshistorie i et.


’Den inderste fare’ er et politisk-personligt romanportræt af den mand, som i manges øjne er danmarkshistoriens største landsforræder: Erik Scavenius. 

Hvordan kan vi forstå Scavenius i dag, hvor vi igen er konfronteret med spørgsmålet: Hvor meget af din frihed vil du opgive for freden? Og hvor meget af din fred vil du ofre for friheden? Hvor går grænsen mellem integritet og underkastelse? Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som ægtemand i utroskab og dyb forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, der kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op. 

Det handler om værdier. Og hvordan vi kan håndtere de sværeste af alle spørgsmål i vores kærlighedsliv såvel som i det åbne samfund uden at forråde os selv og vores fællesskab. Hvad er vores idealer? Og hvilke idealer kræves hvornår? 

Foredraget henvender sig både til litterært og politisk-historisk interesserede.

Birgithe Kosovic (f. 1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR's Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011, og hun modtog i 2012 Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. ’Den inderste fare’ har vundet Politikens Litteraturpris 2018. 

 

Arrangementet koster 50 kr.


Materialer