D-dag og Operation Overlord

Af lho
10.06.24
Torsdag d. 6. juni var det 80 år siden, de allierede invaderede Normandiet i den store Operation Overlord. Her guider vi til gode bøger om D-dag, der blev en afgørende begivenhed i 2. Verdenskrig. 

Den danske vinkel

I historiker Jakob Sørensens "D-dag: Operation Overlord 6. juni 1944" fortælles den dramatiske historie om de allieredes invasionen af Normandiet, som også mere end 800 danske søfolk deltog i. Den danske indsats kan du også blive klogere på i "Den Røde Brænding", der fortæller historien om de danskere, der var en del af den allierede indsats i Normandiet.

De internationale

Der findes mange oversatte bøger om invasionen af Normandiet, bl.a. "D-dag: kampen om Normandiet" af Anthony Beevor, der betragtes som en af vor tids mest velskrivende og grundige militærhistorikere. I bogen har han gravet store mængder hidtil overset materiale frem fra mere end 30 arkiver i adskillige lande, og resultatet er en af de mest gennemresearchede og levende skildring af D-dag.

 

Vil du helt tæt på nogle af enkeltpersonerne bag den storstilede aktion, kan du kaste dig over "Dobbeltspil : spionerne bag D-dag" af Ben Macintyre om de fem agenter, der med fantasi og mod, forræderi og grådighed førte Hitler bag lyset og Europa mod friheden. 

 

I listen herunder finder du også en række titler på engelsk om emnet. 

En enkelt roman

Der er også blevet plads til et enkelt fiktionsværk på listen, nemlig Ken Folletts "Nålens øje" - en god gammeldags og rigtig underholdende spionroman, der foregår i de hektiske måneder i 1944, da de allierede planlagde invasionen i Normandiet.

 

God læselyst.

Oprindeligt skrevet af Nanna, eReolen.

Materialer