Skovmosen

Mit kvarter - Borgmester Henrik Rasmussen fortæller

Af cdb
29.06.20
Henriks fortælling om hans yndlingssted: Minder fra Skovmosen

Vi har mange skønne steder i Vallensbæk, men mosen er et sted, som betyder meget for mig – både da jeg var barn og i dag. Som lille sejlede jeg i tømmerflåde på Tueholmsøen. Jeg gik til spejder i området omkring mosen, og vi gik på opdagelse i skoven og klatrede i træer og snakkede med trolde.

Det var også her jeg havde min første fisketur. Min far var meget stolt, han havde selv kreeret en fiskestang til mig ud af bambuspinde med en orm i enden. Jeg fangede aldrig nogen fisk, men der var en dag, hvor jeg var overbevist om, at jeg til dato havde fanget den største fisk, indtil jeg fandt ud af, at den enorme fisk var min bedste ven, som sad med en krog i benet ved siden af.

Og det der dengang var leg og gode minder, er i dag mit mentale åndehul. Jeg løber tit i mosen, og der er så smukt og fredfyldt. For mig har mosen også et historisk vingesus over sig. Det har ikke altid set ud, som det gør i dag, men man ved, at der fra gammel tid ligger vikingeskibe derude på bunden af mosen. I dag har mosen en funktion ved blandt andet at aflede vand, så vi undgår oversvømmelser. Mosen er bestemt et besøg værd – for hele familien. 

Vil du også dele historien om dit yndlingssted i Vallensbæk? 

I Vestegnens kulturuge (uge 37) kan du på bibliotekerne i vestegnen se en udstilling om de sejeste, hyggeligste og mest nostalgiske steder, og nu har du chancen for at få dit yndlingssted med i udstillingen. Det eneste du skal gøre, er at tage et billede af stedet og skrive en historie om, hvorfor stedet betyder meget for dig. Historier fra både børn, voksne og ældre er velkomne! Vi vælger 3 historier, som vi også honorerer med en lille gave.

Ved udvælgelsen af historier lægger vi vægt på: 

  • at det er et offentligt tilgængeligt sted 
  • at det er et sted, der betyder meget for dig, men også for andre.  
  • at din historie er på maks 400 ord. 
  • at dit billede er flot og fanger stedets sjæl, men ikke har mennesker i fokus.  

Kodeord til at skrive den gode historie er: sanser, følelser og minder.  

Så send os fluks din historie og billede enten på cdb02@vallensbaek.dk. Ved indsendelse giver du os tilladelse til at bruge billede og historie i udstillingen.

Vores kvarter for voksne