Bettina Anbefaler - Inden vi blev jeres af Lisa Wingate

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.06.18
Dramatisk og gribende cocktail bestående af politik, børnehjemsbørn, hemmeligheder og kærlighed. Handlingen foregår i to spor ét der i nutiden følger Avery. Hun er ved at blive kørt i stilling til at overtage sin fars plads i senatet i South Carolina. Hun kommer fra en traditionsbunden og velhavende familie. Hun møder tilfældigt en kvinde med forbindelse til Averys farmor og begynder at grave i farmorens fortid.

Den anden handlingstråd foregår i 1939 på Mississippi floden hvor Rill sammen med sine 4 søskende vokser på en flodbåd. Pigernes moder bliver i forbindelse med en vanskelig fødsel bragt til hospitalet, og Rill lades tilbage med ansvaret for sine mindre søskende. Dagen efter afhentes børnene af politiet og anbringes på et børnehjem.

Det bliver begyndelsen på et mareridt for børnene, hvor de bliver udsat for overgreb og vanrøgt fra upålidelige og sadistiske voksne.

De to historier bindes fint sammen i slutningen af romanen.

Det er en hjerteskærende fortælling dog uden at blive sentimental. Gribende og rystende særligt fordi at romanen bygger på en sandfærdig sag om Georgia Tanns systematiske handel med børn som ofte blev franarret forældrene eller blot stjålet.