Bogstak

Bettina anbefaler: Litteratur fra 2020

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.01.21
Bettina har kigget efter i gemmerne og fundet tre fremragende anbefalinger fra 2020

Bettinas tre i top fra 2020

Jeg har i løbet af 2020 læst ca. 52 romaner. Det har været en blanding af ny og ældre litteratur. Der har været underholdende og spændende krimier, hypede romaner, de romaner jeg altid vender tilbage til, de lidt anderledes romaner, et par stykker jeg godt kunne have undværet og endelig de romaner, der har givet stof til eftertanke. Det er dem, du får her. De romaner der bliver i kroppen og hovedet lidt længere.

3. Hvor lyset er af Malene Ravn
3. november havde Vallensbæk besøg af Malene Ravn, som fortalte om Hvor lyset er. En roman der handler om kunstneren Carl Fischers liv. Den fik mig til at tænke over prisen for at skabe kunst eller virkelig brænde for en sag. I forhold til Carl Fischer er det hans kone og i særdeleshed hans søn, der betaler den pris. Carl brænder kun for kunsten, hans kone står for alt det praktiske og skaber grundlaget for, at han kan male. Sønnen er bare uønsket og i vejen. På mange måder en barsk fortælling.

2. Døren af Magda Szabó
Døren handler om hemmeligheder, venskab og stolthed. Specielt stolthed er begreb, som jeg har svært ved at forstå. Hvordan kan man være så stolt, at man ikke vil spørge om eller tage imod hjælp? Det er et af de emner denne bog meget fint beskriver. Og så er det en velskrevet og gribende historie.

1. Min mørke Vanessa af Kate Elizabeth Russell
Min mørke Vanessa er klart den roman fra 2020, jeg har tænkt mest over. Det er en moderne Lolita-historie om den 15-årige Vanessa, der indleder et forhold til sin lærer. Romanen beskriver både hvordan forholdet har påvirket både Vanessa og læreren flere år efter at forholdet er afsluttet, men også stiller spørgsmålstegn ved skyldsspørgsmålet. En meget nuanceret og tænkevækkende roman.

Materialer