Naturens hemmelige netværk

Flere sommeranbefalinger

Af CDB
20.07.20
Vi har samlet en række anbefalinger til sommerferielæsning:

Sannes bedste sommertips.

Hvad er mere skønt end at tilbringe tid i naturen, når sommerferien skal nydes? Her er et par gode bøger som handler om naturen på forskellig vis.

Naturen er både fortryllende og magisk og i Naturens hemmelige netværk af Peter Wohlleben, fortæller han hvordan naturen består af et forbløffende og kringlet netværk, som forbinder planter, dyr og vejrsystemer med hinanden, og hvor essentielt samarbejdet er mellem dem, for Jordens komplekse økosystemer. Bogen byder på overraskende og sjov viden, og er meget underholdende læsning.

En smuk og dybsindig bog som varmt kan anbefales, er Kunsten at fange muldvarpe og finde sig selv i naturen af Marc Hamer. Han er lyriker, havemand, og tidligere hjemløs. Han har levet mere end et år under åben himmel, og bogen fortæller om dybe naturbeskrivelser, iagttagelser af dyreliv og han fortæller også om kærlighed og om en hård tid som hjemløs. Han har som havemand længe levet af at fange og dræbe muldvarpe, han kalder sig for en ”muldvarpefænger”, og fortæller om ambivalensen i at slå de små dyr ihjel, som han samtidig nærer stor ømhed for.

Hvis man mangler gode og inspirerende forslag til naturaktiviteter med børnene i Danmark, så er bogen Oplev Danmarks natur med børn af Troels Gallander god at have med sig. Bogen er en praktisk guide, som giver forslag og inspiration til naturoplevelser i hele Danmark. Der er forslag til 50 ture som er fordelt over hele landet, både Jylland, Fyn, Sjælland og øerne. Derudover er der introduktion og gode råd til forberedelse inden turene, og der er forslag til lege og aktiviteter i naturen. Der er både forslag til endags- og flerdagsture.

God læselyst og god sommer!

Materialer