Liva anbefaler: "Tag Gaden Tilbage" af Sanne Munk & Sarah Engell

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.02.21
Hvad ville du gøre, hvis du boede i en lille by kaldet Hirtshals, og lige var startet på gymnasie? Nok ikke det samme som Polly.

Polly er en 16-årige pige, som lige er startet på gymnasie i Hjørring, med hendes barndomsveninde Kat, der i modsætning til Polly, ikke interessere sig for skolen, men i stedet er startet, fordi Polly gjorde. Hjemme i Hirtshals bor Polly sammen med hendes far, og farmor, sådan havde det været, efter Pollys mor døde i en bilulykke, da hun var helt lille.

På det nye gymnasium søger Polly langsomt nye veninder, og alt går galt, når hun lyver for de gamle, og fester med de forkerte. 

Kan Polly klare presset, når alle vender hende ryggen? Kan hun klare løgnene, hun fortæller og bliver fortalt? Og kan en sekstenårig pige sejle til Norge i en fiskekutter?

Tag Gaden Tilbage er en ungdomsbog, skrevet af Sanne Munk & Sarah Engell.

I bogen er forfatterne gode til ikke kun at komme med en god historie, men også en troværdig en. Ungdomsbogen Tag Gaden Tilbage ligger meget vægt i, hvordan de sociale normer-og miljø fungerer blandt unge, og hvilken påvirkning de sociale medier kan have på en ung teenagers tankegang, og liv, derudover sørger forfatterne også at forholde sig til handlingen, og uden at gøre bogen langtrukken. 

Bogen kan anbefales for 13+

Materialer