Træer og vand

Gode apps til naturoplevelser

Af CDB
29.05.20
Naturen er en kilde til fantastiske oplevelser og i Danmark er vi så heldige, at vi ikke skal transportere os særlig langt væk fra vores hoveddør, for at opleve den vidunderlige natur som omgiver os.

Der findes en lang række apps om naturen som man kan downloade til sin mobil og således blive lidt klogere på f.eks. fugle, overnatningsmuligheder i det fri og mad som kan plukkes og nydes.

Her er et lille udpluk af gode apps.

NaturTjek
En smart app, som er en del af et forskningsprojekt som går ud på at tjekke naturens tilstand i Danmark, ved at kortlægge biodiversiteten. Det er en sjov og lærerig aktivitet for dem som ønsker at få en større viden om naturen og den biologiske mangfoldighed, imens man nyder frisk luft og får motion. Man kan gå på opdagelse efter bl.a. gøgeurter, vokshatte, blåfugle, tjærenellike og meget, meget mere.

Naturbasen
Den ultimative app til dem som færdes i den danske natur. Også her kan man være med til at kortlægge den danske natur og indberette observationer af dyr, planter, svampe mm. og app’en kan også vise hvilke arter som findes i nærheden af dig og app’en indeholder mere end 40.000 danske arter. Derudover kan man via app’en få hjælp andre brugere til at bestemme arter.

DOFs fuglebog
Denne app hjælper dig med at genkende fugle i naturen. Den indeholder en liste over de mest almindelige arter i Danmark og man kan bl.a. læse om fuglenes biologi. Du kan også undersøge hvilke fugle som befinder sig i nærheden af dig.

Vild Mad
Her kan du udforske den vilde, spiselige natur. App’en er et værktøj som du kan gå på opdagelse med i den kulinariske natur og udforske naturens egne lækre råvarer.

Shelter
En app med kort og opslagsværk til overnatningssteder over hele Danmark. Der findes flere hundrede shelters rundt omkring i landet og med denne app finder du alt hvad du skal bruge for at lokalisere shelters og alle de nødvendige informationer du skal bruge. Du kan både finde nye og gamle shelters via app’en. Du kan også læse meget mere om Vores Natur på DR's side og besøge Kultur- & Borgerhuset, hvor vi har mange gode bøger om den vilde, mangfoldige og fantastiske natur i Danmark.