Bøger i borgerhuset

Åbningen af ind- og udlån i Kultur- & Borgerhuset

Af CDB
15.05.20
Fra mandag d. 18. kan vi igen åbne op for ind- og udlån i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

Det glæder vi os virkelig meget til. Det har været utroligt trist at have så mange bøger til at samle støv på hylderne. Selvom vi har gjort hvad vi kunne for at få bøgerne ud til borgerne i Vallensbæk, har det bare ikke været det samme.

Det bliver desværre stadig ikke helt det samme som i ’gamle dage’. Fra på mandag kan borgerne igen komme ind i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus, men kun for at låne og aflevere bøger.

Vi har taget en masse sundhedsfaglige hensyn og lukket ned for nogle af de services, man normalt kan benytte sig af hos os. Blandt andet bliver det kun tilladt at tage kortvarigt, stående ophold i huset og det er kun ind- og udlån, man kan benytte sig af – og så selvfølgelig vejledning og rådgivning i hvilke bøger, der er gode, som vores dygtige medarbejdere kan give.

For jer, der har bøger hjemme, der enten blev lånt inden nedlukningen eller i forbindelse med vores tilbud om Bøger to-go, er der ikke givet gebyr for manglende afleveringer. Først mandag d. 1. juni vil der igen komme gebyrer på lånt materiale. Lørdag d. 30. maj er således sidste mulighed for at aflevere lånt materiale, der er udløbet, uden gebyrer

Følgende services kan vi desværre endnu ikke åbne for:

 • Borgerservice – det foregår fortsat over mail og telefon
 • Lån af computere og printere
 • Læse dagens aviser
 • Selvbetjening udenfor bemandet åbningstid
 • Brug af studiepladser og mødefløjen
 • Arrangementer, fælleslæsning og workshops
 • Bestilling til og afhentning af bøger på Campus

I kan følge med på vores hjemmeside og Facebook for nærmere informationer og retningslinjer.

Nedenfor har vi samlet nogle af de spørgsmål, vi har fået mange gange den senere tid – hvis du har fået flere spørgsmål på baggrund af ovenstående, så finder du måske svaret her.

FAQ

 1. Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. Skal jeg nu betale?

  Nej, vi har forlænget den gebyrfri periode og der er ikke givet gebyrer under nedlukningen. Fra åbningen d. 18. har du til og med 30. maj til at aflevere de bøger, du lånte inden vi lukkede ned.
   
 2. Står min reservering fra marts der stadig?

  Vi arbejder i øjeblikket på en løsning i forhold til opfyldte reserveringer. Du kan hjælpe os ved at slette dine reservationer, hvis de ikke længere er relevant. Du kan også sætte dine reserveringer på pause via Biblioteket appen eller vores hjemmeside. Fjernlån-reservationer har vi desværre ikke haft mulighed for at forlænge, så dem skal du selv lave på ny.
   
 3. Hvornår kan jeg reservere bøger igen?

  Du kan allerede nu reservere materialer på hjemmesiden - på app'en kan du bestille materialer fra mandag den 18. maj.
   
 4. Åbner Borgerservice sammen med bibliotek-funktionen?

  Desværre. Vi har kun tilladelse til at åbne for ind- og udlån. Alle Borgerservice opgaver foregår derfor over telefon og mail.
   
 5. Hvornår bliver det muligt at reservere fjernlån fra andre biblioteker igen? 

  Fjernlån og muligheden for at reservere materialer fra landets andre biblioteker via bibliotek.dk er muligt fra mandag den 18. maj.  
   
 6. Må man bruge jeres computere og printere?

  Nej, det er pt. kun tilladt at opholde sig kortvarigt og stående i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus. Derfor kan vi kun håndtere ind- og udlån af materialer. Vi afventer retningslinjer for hvornår I igen må bruge vores computere og printere. 
   
 7. Kan jeg læse dagens avis i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus?

  Folketinget gav den 8. maj tilladelse til ’ind- og udlån’ på bibliotekerne. Det vil sige, at man desværre ikke må tage ophold på biblioteket og derfor heller ikke må læse dagens aviser.
   
 8. Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?

  Nej desværre. Den selvbetjente åbningstid er midlertidig lukket. 
   
 9. Er magasinet åbent?

  Magasinet er i udgangspunktet aflåst, men kan åbnes midlertidigt ved en konkret henvendelse til medarbejderne.
   
 10. Er det okay at bruge legeområdet i jeres børneafdeling?

  Desværre - retningslinjerne for biblioteker er anderledes end for daginstitutioner og skoler. På biblioteket må man kun opholde sig i kort tid, når man henter eller aflevere materiale.
   
 11. Kan jeg booke lokaler i mødefløjen til studiegrupper eller foreningsmøder?

  Da man kun må opholde sig stående og kortvarigt i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus har vi valgt af lukke for mødefløjen. Vi afventer retningslinjer for hvornår vi igen kan åbne mødefløjen og studiepladser. 
   
 12. Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?

  For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit. Derudover sættes alle indleverede bøger i 48 timers karantæne inden de igen kan udlånes.
   
 13. Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før?

  Det ved vi ikke. Det afhænger af regeringens planer og udmeldinger. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebooksider.
   
 14. Afholder I arrangementer, fælleslæsning og workshops?

  Ikke endnu. Vi har valgt at aflyse alle arrangementer til og med august for at være på den sikre side. Vi arbejder på at lave et rigtig godt program for efteråret og melder det ud så snart det er klart.

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Skriv til os på adressen hbu@vallensbaek.dk