’Bjørnen’ vinder Kulturministeriets Illustrator- og forfatterpris

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.03.22
Kulturministeriets Illustratorpris og forfatterpris for børne- og ungdomsbøger går for første gang nogensinde til én og samme bog, nemlig ungdomsbogen ’Bjørnen’.

Vi ønsker stort tillykke til årets prismodtagerne, forfatter Tina Sakura og illustrator Signe Kjær.

"Bjørnen" handler om Carli, som lige er startet i gymnasiet, da hun bliver inviteret til puttemiddag. Carli glæder sig, men aftenen forandrer noget i hende, der kun kan heles gennem naturen.

I "Bjørnen" tages der fat på temaer som digitale krænkelser og det at være ung og få overskredet sine grænser. Bogen henvender sig til børn fra 14+ år og fra 9. klasse og opefter.

Læs udvalgenes motivationstekster om den prisvindende bog

Læs Litteratursidens anmeldelse af "Bjørnen"

Læs om Tina Sakuras forfatterskab og "Bjørnen" på Forfatterweb

Årets prisoverrækkelse finder sted i Kulturministeriet mandag den 14. marts.

Fakta om priserne

Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris hylder forfattere og illustratorer, der med deres bøger skaber kunst og åbner litteraturen for børn og unge. Årets prisvindende bog er udgivet det forgangne år. Prismodtagerne vinder hver 75.000 kr.

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Tidligere prismodtagere tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen, Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid, Josefine Ottesen og Anna Jacobina Jacobsen.

Se Forfatterprismodtagerne siden 1954 og llustratorprismodtagerne siden 1979

Materialer