Hund med mundbind

Bøger & museer: Dyr, Corona & Surrealisme

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.10.20
Skal efterårsferien bruges på nogle af de spændende museer, der findes i København og omegn? Vi har et bud på hvilke museer du kan se, og ikke mindst hvilke bøger du kan læse før eller efter, du har set udstillingen.

Arken kan du se udstillingen Dyr i kunsten. Arken skriver: Det myldrer med pels og poter på ARKEN. Kom med ind i kunstens dyrerige, fyldt med skønne, sælsomme og utrolige skabninger. https://www.arken.dk/udstilling/dyr-i-kunsten/

Vi har lavet en matchende liste til dig om Dyr i litteraturen og en enkelt om Arken.

Statens Museum for Kunst kan du opleve udstillingen Intet som før. Det er en topaktuel udstilling om epedemier. Med deres egne ord: Pest! Kolera! Tuberkulose! Aids! Corona!
Dette efterår fortæller SMK historien om, hvordan epidemier har påvirket verden. Vi har udvalgt 25 kunstværker fra museets kunstsamling, der alle viser, hvordan epidemier har formet historien og det enkelte menneskes liv
. https://www.smk.dk/article/intet-som-foer/

Vi har lavet en corona-bog-liste med de nyeste digte, noveller og kortromaner om epedemien.

Louisiana er atuelle med udstillingen Fantastiske kvinder. Louisiana skriver om udstillingen: Denne første, store samlede præsentation af kvindelige surrealister, hvoraf mange hidtil har være overset og glemt, vidner om, at kvinder har spillet en vigtigere og mere talstærk rolle i surrealismen end i nogen anden kunstnerisk avantgardebevægelse.

https://louisiana.dk/udstilling/fantastiske-kvinder/

På vores litteraturliste finder du både surrealistisk skønlitteratur og et par titler om Frida Kahlo - en af de kvinder, hvis værker du kan se på udstillingen.