Wilbur Schmidt, Solens Sejr

Bogeranbefaling: Solens Sejr

Af Anonym (ikke efterprøvet)
25.08.20
Mogens anbefaler "Solens Sejr" af Wilbud Smith

Under vores corona-nedlukning indsamlede vi borger-til-borger anbefalinger. Vi har stadig nogle få liggende 'på lager' og en af dem får I her:

 

Den sidste bog snød mig. Først en god bid inde i bogen gik det op for mig, at "Solens sejr" af Wilbur Smidth var 1. del af 2.

Det er ved at være noget tid siden jeg sidst har læst bøger af ham. Jeg har i en periode ikke haft lyst til hans grundige og grusomme beskrivelser. Men det fristede alligevel, han skriver med en viden om mange af de kulturer der gennem tiden er stødt sammen i syd- og øst-afrika og arabien, med en indføring i de kulturer og baggrunde, som  senere i historierne støder voldsomt sammen. Denne handling foregår i Sudan og Egypten, igen med personer fra arabiske lande, og den engelske kolonistyre i slut 1800-tallet som baggrund. Blodig og bestialske beskrivelser, svarende til bøger af ham, som jeg tidligere har læst. Og med de søde og "familie-hyggelige" beskrivelser der også er en del af baggrunden, set fra flere sider (afrikanske, engelske og arabiske), hvilket gør hans bøger meget interessante.

Jeg ser frem til 2. del! 

Materialer