eReolen logo

E-reolen har fået en lille ny….

02.09.16
Børn får lettere adgang til bibliotekernes e-bøger og lydbøger Nu bliver det lettere for børn og unge at finde god fritidslæsning. 1. september lancerer eReolen et målrettet initiativ, der gør det nemmere for de 7-14 årige selv at finde og vælge de bøger, de gerne vil læse. Den nye side hedder eReolen Go og indeholder alle børnematerialer fra eReolen.

Det kan være svært for børn og unge at finde bøger, som interesserer dem, og som de har lyst til at læse i fritiden. Helt centralt er det for børnene, at de selv får lov at vælge, hvad de vil læse i fritiden. eReolen Go indeholder alle børnematerialer fra eReolen, og formålet med at præsentere materialerne på en selvstændig side er, at understøtte og motivere børnene til læsning i fritiden. eReolen Go vil inspirere målgruppen med masser af spændende boglister, nyheder og videoer om e-bøger og lydbøger, så de får tilbudt de bøger, de gerne vil læse.

Fritidslæsning har stor betydning for udviklingen af børns læsefærdigheder. Ifølge PISA-undersøgelsen fra 2009 kan fritidslæsning på en halv time hver dag rykke børn et helt skoleår i læsefærdigheder. Børn og unge er den centrale målgruppe i eReolens strategiske indsats for 2016, og lanceringen af eReolen Go underbygger denne indsats. 

-

eReolen er bibliotekernes e-bøger og netlydbøger, som kan benyttes af alle, der har et lånernummer til biblioteket. Se mere på www.eReolen.dk

eReolen Go er en underside til eReolen og indeholder børnematerialerne fra eReolen. På eReolen Go er det muligt for skolebørn at logge ind med UNI-Login, hvis man går på en skole, der har tilmeldt sig UNI-Login løsningen. Alle børn kan logge ind på eReolen Go med bibliotekslånernummer. Se mere på www.eReolenGo.dk