FOKUS PÅ FAKE NEWS

Af mly
15.06.17
TRUMP TIL VALLENSBÆK? I samarbejde med Danmarks Biblioteksforening har vi over sommeren fokus på Fake News og dets indflydelse på vores mediebillede og selvforståelse. Kom ned og hent bogen ”Den der råber Lyver i Kultur- & Borgerhuset. Bogen. som er gratis, er skrevet af den digitale avis Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard og er udgivet bl.a. med støtte fra Danmarks Biblioteksforening og TrygFonden.

Bogen sætter yderligere fokus på, hvordan vi som borgere kan spotte fake news og giver syv gode råd til, hvad vi som mediebrugere kan gøre for at bevare et samfund, hvor vi kan debattere vildt - men stadig være enige om kendsgerningerne.

Et velfungerende demokrati kræver nemlig oplyste borgere. Bibliotekerne har altid haft, og har stadig i stort omfang en stor rolle at spille i forhold til at oplyse borgerne i den stadigt voldsommere nyhedsstrøm, som vi alle rammes af, og som til tider gør det svært at gennemskue hvad der er sandt og hvad der er fake.

Husk at være kritisk og klik på billedet for at få gode råd til hvordan du selv aktivt kan tage stilling til de nyheder der bliver serveret for dig. 

Du kan læse mere om fake news og hvordan man spotter den via dette link:

http://www.spotfakenews.dk/