Genbrug

Guide: Sådan får du en bæredygtig hverdag

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.09.20
Du kan redesigne dit tøj, blive inspireret til kødfrie dage eller lave din egen køkkenhave. Her får du tips til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt og skåne klimaet

Det er fredag eftermiddag og du står og kigger ned i køledisken. Hvad skal jeg spise til aftensmad? Skal jeg gå med den nemme færdigpakkede løsning, kødet med sidste salgsdato eller skal jeg bevæge mig over i grøntafdelingen? Forvirret? ’At spise bæredygtigt handler om produktion, transport og klima’, skriver Signe Wenneberg i bogen Grønne hverdagstips: små handlinger der gør en stor forskel. Hendes anbefaling er at spise bedre, mere grønt, mindre kød og mere lokalt.

Ved at ændre få af dine hverdagsrutiner og træffe det bæredygtige valg, er du godt på vej mod at leve mere klimavenligt. Det kan være helt fra at vælge cyklen frem for bilen, producere hjemmelavede skønhedsprodukter eller skære ned på flyrejserne.

Genbrug, genanvend, reducer

Der er i disse tider stort fokus på klimaet og bæredygtighed i litteraturen og podcasts og masser af gode konkrete tips til dig, der vil ændre dine vaner. Du kan prøve at leve efter mantraet ”genbrug, genanvend og reducer” i din hverdag. Find bøger om det:

Inspiration

Dyk ned i litteraturen og få ideer til hvordan du kan gøre en forskel i hverdagen. Find inspiration i folderne ”Klimaforandringer”  og ”Vores Natur” , hvor du får tips til bøger, som kan tips til en mere bæredygtig hverdag.

Podcast om bæredygtighed

Få yderligere viden om bæredygtighed ved at lytte til følgende podcasts;

  • Sustain Daily Podcast” - Johanne Stenstrup og Emma Slebsager står bag Sustain Daily Podcast, som er en grøn podcast der fokuserer på, hvordan du kan gøre dit liv mere bæredygtigt. På en jordbunden måde tager de fat på alle emner, der kan kategoriseres som “bæredygtighed”.
  • Donutmodellen med Anders Morgenthaler” - er en ny podcast, hvor grønne iværksættere dyster om kapitalindskud fra et hold af investorer.
  • Grønne Agenter” - de to grønne agenter, journalisten Asbjørn og biologen Kim, snakker om natur og bæredygtighed i deres podcast på en letforståelig, underholdende og lærerig måde

Oprindeligt skrevet af Helsingør Kommunes Biblioteker.