LEGO fylder 90!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.08.22
I 1932 begyndte Ole Kirk Kristiansen for første gang at producere legetøj af træ, i sit firma, der sidenhen skulle blive internationalt kendt for plastlegetøj under navnet LEGO.

Kalenderen skriver nu 2022, hvilket med en gang hurtig hovedregning, altså må betyde at firmaet bag klodsen fylder 90 i år.

LEGOs egen fejring bliver blandt andet med et særligt jubilæums LEGO-sæt i et af LEGOs mest elskede temaer, som LEGO-fans fik muligheden for at stemme om sidste år. Se nyhed om afstemningen her.
De fire temaer, der endte med topplacering, var Bionicle, Classic Space, Pirates og Castle.
Den endelige vinder er netop annonceret sammen med jubilæumssættet - det blev Castle-temaet.

Det er gennem tiden gået både rigtig godt, mindre godt, rigtig skidt og godt igen for firmaet fra Billund. Det har været interessant fra et virksomhedsmæssigt synspunkt at føle firmaets op- og nedture, men LEGO har så sandelig også sørget for rigeligt med underholdning til os, der vil have LEGO-idéer, gode historier, sjove film eller fede spiloplevelser.

Nedenfor finder du et sandt overflødighedshorn af udgivelser både fra og om LEGO, så her er nok at dykke ned i både for voksne og børn! (Dem, der er mest til de voksne er allernederst.)

Materialer