Nekrolog for Dronning Elizabeth II

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.09.22
Torsdag den 8/9 gik Dronning Elizabeth II bort - vi tager afsked med regenten, der regerede i mere end 70 år

6. februar 1952 virker som uendelig lang tid siden. Det var dagen, hvor Dronning Elizabeth II (født 1926) blev kronet som regent over det britiske imperium 'Commonwealth'.

Hun var uden sidestykke den mest samlende figur for den britiske befolkning i mange år - og når man ser på hvad hun har levet igennem, kan man levende sætte sig ind i den store betydning, hun havde for befolkningen. 

Dronning Elizabeth II blev regent som 25 årig og sad på tronen igennem 7 årtier og ikke mindre end 16 premiereministre - fra Winston Churchill og Margaret Thatcher til Tony Blair og Boris Johnson. Senest udpegede  Dronning Elizabeth den nyeste premierminster, Liz Truss, for bare tre dage side.

Trods store udfordringer og skandaler i det britiske kongehus stod Dronning Elizabeth som bindeledet mellem det britiske kongehus og befolkningen, men også bindeledet mellem en verden, der fandtes da hun blev kronet i 1952 og den verden, vi står midt i nu. Der er en verden til forskel og Dronning Elisabeth var samlingspunkt i den sværeste modgang og også i den opløftende medgang.

Nu skal hendes søn, tidligere kronprins Charles (født 1948) - nu Kong Charles III - overtage tronen og forsøge at samle det britiske folk i en svær tid for landet, på samme måde som Dronning Elizabeth gjorde det gennem sin lange regeringstid. 

The Queen is dead - long live the King
 

Materialer