Portræt af multikunstneren Jim Lyngvild

Af Anonym (ikke efterprøvet)
30.03.21
Jim Lyngvild, som er født i 1978, er efterhånden landskendt for rigtig mange talenter – han er bl.a. både designer, forfatter og iværksætter, og har f.eks. også udstillet meget af sin fotokunst.

Han er lidt af en ener og alene hans særegne navn, Jim-Martin Alexandar Konstantin Falke-Skjold Wegener Lyngvild, siger meget om ham som person og kunstner. Han holder sig ikke tilbage for at gå sine egne vegne og være anderledes, og skille sig ud fra mængden.
Han er født i Holbæk og vokset op i Albertslund, er uddannet designer, har gået på fotoskole, og bor i dag i sin selvdesignede vikingeborg, Ravnsborg, ved Korinth på Fyn, sammen med sin mand, Morten.

Han har deltaget i en lang række tv-programmer som f.eks. Zulu Djævleræs, Robinson Ekspeditionen og Jim & Ghita, og derudover er han medstifter af Raunsborg Nordic, en skønhedsserie til både kvinder og mænd. Han kan også kalde sig for brygmester, idet han, i et samarbejde med Bryggeriet Vestfyen, har skabt Bryggeriet Frejdahl.

Han har også været med til at designe dele af Nationalmuseets udstilling om vikinger i 2018 og i Fåborg Kirke, udstillede han 6 store fotografiske nyfortolkninger af udvalgte fortællinger fra Biblen. Han havde personlig designet og syet figurernes tøj, ligesom han selv havde fremstillet de anvendte smykker til fotografierne. Udstillingen vakte meget opsigt i Fåborg og delte vandene, da flere synes det var grænseoverskridende værker. Andre var helt vilde med hans nyfortolkninger.

Som forfatter har han både skrevet bøger til børn og voksne. Han har skrevet fagbøger for voksne om Nordens guder, vikingens kogebog og har også lavet både en plakatbog og en malebog for voksne. Han har også skrevet meget fantasy til børn og flere selvbiografiske bøger.

Jim Lyngvild må derfor siges at være lidt af en multikunstner med rigtig mange talenter, og et højt produktionsniveau. Det er spændende hvad han kaster sig ud i som sit næste projekt.

Materialer