Vestegnen - mellem lys og skygge

Af mly
04.09.18
Vi nærmer os Vestegnens Kulturuge – og du kan varme op til ugen med et spritnyt magasin og en podcast, som er lavet i et samarbejde mellem bibliotekerne i Albertslund, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

Temaet for årets kulturuge er ’Mellem lys og skygge’. Det foldes ud i magasinet med hjælp fra forfattere, tegnere, ildsjæle og borgere fra hele Vestegnen.

I magasinet kan du læse forfatteren Kim Fupz Aakesons erindringstekst om at være barn og ung i Albertslund på et tidspunkt, hvor byen praktisk talt voksede op fra grunden. Du kan også finde kulturpersonligheder fra Vestegnen som den frygtløse journalist og krigskorrespondent Nagieb Khaja og tegneren Morten Ingemann – kendt fra bagsiden af Ekstra Bladet. Magasinet sætter også fokus på Vestegnens mange ildsjæle, der gør en forskel for deres medborgere ved at drive madfællesskaber, sproghjælp, idrætsforeninger og meget andet.

Kunstneren Veronica Hodges står bag årets fælles kunstneriske indsats i Vestegnens Kulturuge. I magasinet kan du læse et interview med hende, hvor hun fortæller om projektet ’Livets reder’ og sammenhængen til årets tema. Du kan også finde et kort over, hvor de seks kæmpestore ’fuglereder’ er placeret, så du kan besøge dem med familie eller venner. Veronica Hodges har også kreeret en smuk stregtegning til magasinet af alle seks fugle, som du kan farvelægge.

Vestegnens Kulturuge byder på en masse spændende arrangementer og aktiviteter – bagest i magasinet finder du en oversigt, så du kan lægge en plan for, hvad du vil opleve i Vestegnens Kulturuge.

Få dit eksemplar i Kultur- & Borgerhuset eller læs det online her.

Udover magasinet har bibliotekerne også produceret podcasten ’Vestegnens KulturCast 18’. Her kan du høre samtaler med de føromtalte ildsjæle samt en række borgere på Vestegnen. Du finder podcasten i iTunes eller din podcast app. Du kan også høre alle podcasts her og høre en præsentation af 'Vestegnens KulturCast 18' her:

God fornøjelse med magasinet, podcasten og kulturugens mange aktiviteter.