Filmstriben

Bor du i Vallensbæk Kommune, så har du adgang til et eldorado af film til visning hjemme på egen pc eller TV.

Det eneste, det kræver, er en god internetforbindelse, det gratis program Microsoft Silverlight Player, dit lånerkortnummer / cpr-nummer og din PIN-kode til biblioteket. Så kan du få adgang til at streame film direkte fra Filmstriben.dk.

Kom godt i gang

  • Gå ind på Filmstriben.dk
  • Vælg portalen "I lænestolen"
  • Find den film du vil se.
  • Log på med dit lånernummer + pinkode + bibliotek.
  • Hvis du har problemer, er der en god vejledning under "Teknik"
  • Du kan låne 3 film pr. måned, og du har adgang til filmen i 24 timer

På Filmstriben.dk er der både spillefilm, dokumentarfilm, kortfilm, novellefilm og animationsfilm. Der er film for børn, unge og voksne, og der er film i alle mulige genrer. En del af spillefilmene er Oscar-nominerede titler, så der er kvalitetsunderholdning til mange lange vinteraftener, eller hvornår man nu lige har lyst til at se film.

Nu kan man se Filmstriben på iPad og iPhone


"Filmstriben - i lænestolen" hedder den nye app, og kan hentes gratis i App Store.
For at se film gratis på Filmstriben - bibliotekernes onlinefilmtilbud -  skal du indtaste dit brugernummer (CPR-nummer eller lånerkort-nummer), pinkode og vælg "Vallensbæk Bibliotek"
Du kan låne 3 film pr. måned.

Læs mere HER


For at se film på Filmstriben skal du installere Microsoft Silverlight

Programmet kan downloades her (gratis).
OBS!! Google Chrome har opgraderet til version 45 som ikke understøtter Silverlight, og du vil derfor ikke længere kunne anvende Google Chrome til Filmstriben. Vi anbefaler i stedet, at du anvender Firefox eller Safari.
Filmen afspilles som streaming video, så den downloades ikke til pc´en. Derfor skal man have forbindelse til internettet hele tiden, mens man ser filmen. Når man har logget på med sit låner-/CPR-nummer og sin pinkode, har man adgang til filmen i 24 timer. Man kan klikke på pause og spole, man kan se filmen så mange gange man vil, og man skal ikke aflevere den igen.
Man kan også vælge at se filmene på TV, hvis man tilslutter sin PC til tv'et.