Bente og Bettina anbefaler

Af mly
05.11.18
Idag er der to roman-anbefalinger fra vores bibliotekarer, nemlig Den nye dreng af Tracy Chalier og Mit halve liv af Anita Furu.

Bettina anbefaler Den nye dreng af Tracy Chalier.

Shakespeares Othello plantet i en amerikansk skolegård i starten af 1970’erne.

Den ghanesiske, sorte diplomatsøn, Osei starter i 6. klasse på en ny skole fyldt med hvide børn. Han møder pigen Dee, og de bliver stærkt tiltrukket af hinanden. Det er en torn i øjet på skolens bølle, Ian som smeder rænker for at skille de to ad.

Hele handlingen foregår på en enkelt dag og er meget intens. Person og miljøbeskrivelserne er fantastisk gode – disse unge mennesker med de store følelser, der svinger fra kærlighed til had og tilbage igen. Beskrivelsen af Ians terrorregime er spot on, og tilspurgt hvorfor han gør det, svarer han: Fordi jeg kan.

Læs den fordi du kan. (Og fordi den er gribende og pissegodt skrevet)

Reserver den her.

Bente anbefaler Mit halve liv af Anita Furu

Anita Furu er modtager af årets debutantpris for sin roman, der bygger på hendes farmors liv.

Seksårige Nunja bliver i starten af 1900-tallet sendt fra Rusland til København, da forældrene er døde i de russiske jødeforfølgelser. Her vokser hun op som Ruth i en jødisk familie. Hendes tre søskende bortadopteres til andre familier og hun ser dem aldrig igen, men savner dem resten af livet.

Vi hører om Ruths liv i København, senere som ung pige i Berlin, og da hun bliver gift og bor i Nordspanien med mand og barn, indtil de i 50’erne vender tilbage til København.

Historien er fortalt gennem oplevelser og sansninger i stedet for en detaljeret historisk og kronologisk beskrivelse. Forfatterens suveræne sprogbeherskelse gør bogen til en dejlig og vedkommende læseoplevelse og man får en fint og indfølt indblik i hvad det vil sige at være flygtning, at føle sig rodløs.

Reserver den her.