Læserne har talt: Se de 10 mest populære bøger i 2023

Af lho
13.12.23
Hvilke anmeldelser på Litteratursiden - bibliotekernes side om litteratur - har været i høj kurs i år? Se hvilke anmeldelser, vores læsere har klikket mest på i løbet af 2023.

Top 10 listen, der spænder over både danske perler og internationale stjerner, har ikke kun vækket opmærksomhed, men har også inviteret til refleksion og samtale. Her kan du se hvilke: 

 

De bedste familier af Kim Blæsbjerg

Kim Blæsbjerg rammer plet med en medrivende roman om udviklingen af velfærdssamfundet og etableringen af Cheminova i Vestjylland.

 

Forvandlingens metode af Édouard Louis

Édouard Louis' odyssé mod den kulturelle og økonomiske elite er en indsigtsfuld og rørende indgang til forfatterskabet og livet som privilegeret uprivilegeret.

 

Flugt af Carl Frode Tiller

Den prisbelønnede norske forfatter Carl Frode Tiller beriger os endnu engang med sit særlige blik for det usynlige og komplekse mellem mennesker.

 

Til paradis af Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara har skrevet en rørende hyldest til menneskets ukuelige og til tider naive tro på kærligheden, men romanen er også en brutal undersøgelse af den amerikanske drøm.

 

Detaljerne af Ia Genberg

Vinderen af den svenske Augustpris er en af den slags bøger, man har lyst til at give sine bedste venner. Stilfærdig erindringskunst af høj kaliber.

 

Hvad jeg tænker mens du taler af Alberte Winding

Alberte Winding skriver nænsomt om at miste fodfæstet i en moden alder. Der er sprækker af humor og håb i den fine, forløsende fortælling.

 

Hvidhed af Jon Fosse

Jon Fosses seneste roman om døden og Gud er både en fest og en feberdrøm. Man keder sig ikke i en eneste sætning.

 

Eden af Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir har med sit charmerende, håbefulde univers og florlette sprog skrevet en roman, der lyser og lever i hænderne på læseren.

 

Malma Station af Alex Schulman

Ingen grund til at fedte med superlativerne: Alex Schulman har gjort det igen med sin knivskarpe skildring af sårbare familierelationer.

 

Nye balancer af Caspar Eric

Caspar Erics digte oser af vrede, frustration og kunstnerisk begavelse og manifesterer digteren som en brændende fakkel i et tomt rum.


Læs om alle bøgerne på Litteratursiden.dk

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.