Mens du venter på "Kongeord"

Af lho
06.02.24
Lær Danmarkshistoriens tidligere konger og dronninger bedre at kende, mens du venter på "Kongeord".

Kong Frederik 10. tog fusen på kongeriget med den overraskende udgivelse af "Kongeord". Bogen blev revet væk og solgte på et tidspunkt 25 eksemplerer i minuttet på onlineboghandlen Saxo.com. 

Derfor er der også allerede en lang reserveringskø på "Kongeord" her på biblioteket, og vi vil selvfølgelig gerne finde noget relevant læsestof til jer, mens I venter. 

Et kig på kongerækken

Mange danskere så med, da kongen proklamerede valgsproget "Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark” fra balkonen på Christiansborg. Fremover vil valgsproget dog betegnes som et kongeord - deraf titlen på den nye bog, hvor Kong Frederik 10. beskriver sine personlige visioner for kongegerningen samt tanker og overvejelser bag kongeordet.

Kongen fortæller blandt andet om sit forhold til kongerækken, danmarkshistorien, kristendommen og rigsfællesskabet. Derfor vil vi anbefale at bruge ventetiden på at lære Danmarkshistoriens tidligere konger og dronninger bedre at kende. Vi tænker, at det kan bidrage med et interessant historisk perspektiv på den nuværende konges tanker om fremtiden. 

Materialer