Sommerbogen - Læs og vind i din sommerferie!

Af cdb
20.06.23
De Danske Børnebiblioteker inviterer endnu en gang børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2023. 

Sommerbogen kører i perioden 9. juni til den 19. august, og det er nemt at deltage: Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek, læs en masse gode bøger hen over sommeren, og vær med i konkurrencen om fede præmier. Hovedpræmien er: Tøm en boghandel på 5 minutter!

Hvad kan du vinde?

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om 3 hovedpræmier, som er at tømme en boghandel på 5 minutter. Alle, der gennemfører, får en boggave (vælg selv mellem alle de gode præmiebøger), og deltager i lodtrækningen om ekstrapræmier fra lokale virksomheder. Fra den 9. juni kan I hente en startpose på biblioteket med udfordringsark, bogmærker og andet godt.

Sådan gør du

  • Hent et udfordringsark på biblioteket fra den 9. juni eller find det her
  • Læs eller lyt til 3 bøger og løs 10 af læseudfordringerne
  • Udfyld de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket
  • Aflever det udfyldte udfordringsark på dit lokale bibliotek senest den 19. august
  • Du er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier

Hvem står bag Sommerbogen?

Bag konkurrencen står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder for Sommerbogens fornemmeste opgave, nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie – og styrke læselyst og læseglæde.

Hvad skal du læse?

Se børnebibliotekarernes anbefalinger af de bedste bøger her. Du kan også finde masser af inspiration til lydbøger og e-bøger på eReolen Go, og så kan du selvfølgelig altid få vejledning og gode læsetips på dit lokale bibliotek. 

Læs mere om Sommerbogen på Bibliotekernes Læsespor

Rigtig god læselyst!

Oprindeligt skrevet af kan, Gentofte Bibliotekerne.