De dør begge til sidst

Cecilie anbefaler ”De dør begge til sidst” af Adam Silvera

Af cdb
26.04.21
SPOILER: ”De dør begge til sidst” (husk papirlommetørklæder hen mod slutningen)

Mateo Torrez er bange for at dø. Eller måske i virkeligheden bange for at leve, selv om han egentlig længes efter at gøre noget vildt med sit liv. Han har ikke ret mange venner, og bruger det meste af sin tid derhjemme, i sikkerhed for en verden der måske vil slå ham ihjel.

Rufus Emeterio mistede for 4 måneder siden hele sin familie. Nu har han fundet en ny hos de andre unge i fosterhjemmet Pluto. Når han ikke cykler byen tynd med sine homies, tager han billeder til instagram – altid i sort og hvid.

Og nu skal de begge dø. Dødsrådet har ringet, de tager aldrig fejl, og der er aldrig undtagelser.

To drenge, som under normale omstændigheder nok ikke ville have haft tålmodigheden, eller grund til, at se igennem den andens særheder og møde personen nedenunder. Der er da også flere gange hvor enten Mateo eller Rufus er tæt på at skride, men tiden er ikke ligefrem på deres side, og det her er jo deres Sidste Ven. Langsomt finder de hinanden, og dem selv, mens de forsøger at få mest muligt ud af deres sidste timer.

Mit hjerte er en lille smule knust lige nu, men også fuldt af livslyst og varme over det mod, den glæde og den kærlighed Mateo og Rufus finder på deres sidste dag.

For alle unge og voksne med et hjerte. Kan både læses og høres på eReolen.

Materialer