Efterårsbøger

Efterårsanbefalinger: Faglitteratur

Af Anonym (ikke efterprøvet)
25.09.20
Inspiration til god faglitterær læsning til efterårsferien

Blandt vores nyeste bøger har vi her samlet en liste over spændende fagbøger, du kan kaste dig over i efterårsferien:

Valdemar elsker broccoli af Annemette Staal
Om begrebet nudging - hverdagsnudging, hvor der med afsæt i hverdagseksempler præsenteres de seneste 40 års forskning i menneskets psykologi og adfærd og giver konkrete og evidensbaserede værktøjer til at skabe adfærdsændringer.

Alt det forældre kan: ro, tryghed og fokus i familien af Rasmus Alenkær
Guide til at hjælpe børn og deres familier til et liv i harmoni. Primært for forældre med børn i skolealderen, men er også brugbar for professionelle, der arbejder med skolebørn.

Sur for en sikkerheds skyld? af Mikael Kamber
Det kræver en indsats at have det godt, smilet kommer ikke altid af sig selv. En samtalebog om positiv psykologi til læsere, der forsøger at finde balance mellem muligheder og trusler, og som gerne vil træne livsglæden.

Gør kål på kærestekilo & singlesul af Michelle Kristensen
Fortællingen om figuren Store Sonja fortsætter og giver inspiration til at ændre livsstil og vaner. Med 48 opskrifter på sund mad og forslag til fire ugers madplan efter MK principperne.

Om de fleste og det meste: erindringsglimt af Lars Løkke Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen fortæller om sit liv fra opvæksten i Græsted til karrieren som toppolitiker og statsminister. Han giver også sit syn på tumulten i Venstre, kulminerende med hans exit i 2019 som formand. For læsere af biografier og til politisk interesserede.

Kasper Hjulmand – fodbolddrømmer af Morten Glinvad
Interessant og velskrevet biografi om den danske landstræner i fodbold, Kasper Hjulmand. Han fortæller åbent og reflekterende om bl.a. det danske landshold. For læsere som interesserer sig for fodbold og landsholdet.

Suzanne Brøgger: samtalememoirer af Alf van der Hagen
Suzanne Brøgger fortæller om arbejde og privatliv, sit syn på digtning og politik, feminisme og metafysik og på litteraturens plads i et stadig mere kulturfjendtligt samfund. For læsere med interesse for Brøgger, men også for krydsfeltet mellem kultur, litteratur og køn.

Min kinesiske farmor af Lars Saabye Christensen
Forfatteren tegner et levende portræt af sin slægt gennem fire generationer. I centrum står farmoderen Hulda og dennes mand, kaptajn Jørgen Christensen.

 

Materialer